Summer Tech Academy

Summer Academy Cover

Akademia jCoders hap akademine Verore gjate te ciles femijet e moshave 8-15 do te mesojne me shume rreth shkencave kompjuterike duke i’u adaptuar trendeve te fundit teknologjike, me c’rast ata do te jene nje hap me kohen.

Qellimi i akademise verore eshte te ofrojme nje pervoje te re te krijimit ne teknologji informative. Te gjitha modulet kane permbajtje interaktive dhe atraktive per femijet e moshave 8-15.

 


Kurikula e cila do te jete pjese e Akademise Verore perbehet nga 3 module:

     Ndertimi i kompjuterit 

Kompjuteri ne ditet e sotme eshte pjese esenciale e jetes se cdo njeriut. Njohja e anatomise se kompjuterit eshte njohuri bazike per te gjithe.Femijet gjate kesaj jave do te mesojne per te gjitha komponentet perberese te nje kompjuterit. Gjate javes femijet do te kene mundesine e eksplorimit te anatomise se kompjuterit. Ata do te ndrojne performanacat e kompjuterit duke shtuar/laruguar komponentet fizike.

Rezultati: Ne fund te kesaj jave femijet do te njohin  anatomine e kompjuterit dhe do te ndertojne nje kompjuter nga fillimi.


  Modelimi  dhe Printimi 3D

3D modelimi dhe Printimi eshte prej fushave me moderne dhe me ngritje me te madhe te perdorimit ne fushen e teknologjise. Nderlidhja e Hardware dhe Software me se miri ndihmohet me ane te 3D produkteve. 3D printimi eshte trendi me i fuqishem i cili mundeson realizimin e prototipeve dhe produkteve fillestare. Njohja e modelimit dhe printimit 3D femijet i lejon te shprehin kreativitetin e tyre ne bote fizike. Realizimet e tyre do te shndrohen ne realitet me ane te 3D printereve.

Rezultati: Ne fund te kesaj jave femijet projektet e tyre do ti printojne dhe ti marin me vete si trofe te punes se tyre.


  Web Dizajn

Gjate kesaj jave femijet do te mesojne te dizajnojne web faqe. Per te realizuar nje gje te tille femijeve i’u duhet te kuptojne strukturen baze te faqeve. Dizajnimi i faqeve do te behet duke perdor software te pershtatshem per moshen e tyre.

Rezultati: Ne fund te kesaj jave femijet do te njohin web faqet, dhe te kene krijuar nje Web faqe te tyre personale ne te cilen mund te publikojne punet e tyre.


 

Mosha 8-15
Kohezgjatja 3 Jave
Orari dhe datat Marte, Enjte dhe Premte nga 2 ore e 30 minuta. Tri termine te mundshme: nga 10:00, 13:30 ose 17:30

Datat e fillimit: 11 Korrik dhe 1 Gusht

Cmimi 70 euro

 

 

Regjistrohu per Akademine Verore

Per regjistrimin e femijut tuaj ne akademine Verore te jCoders, plotesoni te gjitha te dhenat me poshte: