Spring Break – Film Making


Çfarë mund të jetë më emocionuese sesa të eksplorosh botën e teknologjisë me fëmijët e tjerë? Gjatë pushimeve pranveroe, në akademinë jCoders do të zhvillohet një kamp, ku fëmijët të moshës 8-12 vjeç dhe 12-18 vjeç mund të provojnë diçka të re për një javë dhe të zhvillojne projektet e tyre kreative ne temen e FilmMaking.


A ke pas deshire te zhvillosh nje film? 
Filmi eshte gjuha e shekullit 21 – dhe secili mund te behet i rrjedheshem me ndihmen tone. Gjate javes se FilmMaking do te zhvillohen workshope praktike, ku do te mesojme bazat e procesit te prodhimit te filmit, dhe praktikisht te zhvillojme filma te shkurt (tutoriale).
Ne fillim do te eksplorojme idene e stories se secilit nxenes, te pregadisim prapavine, te zhvillojme levizjet (camera work) dhe te zhvillojme FILMIN. Do te mesojme te zgjedhim veglat e duhura, mesojme si ti perdorim veglat, si dhe te mesojme per bazat e editimit te videove. Gjithashtu do te mesojme per teknika interesante te ndertimit te filmit.
Jemi duke ju prit. ACTION! 

Kur: 2 – 6 prill 2018

Per: Moshat 8 deri 12 dhe 12 deri 18

Eksplorimi, shoqerimi dhe debati jane pjese kyqe te pranveres ne jCoders.

Spring Break do të mbahet çdo ditë nga ora 10:00 deri në 17:00.


Agjenda e Spring Break në jCoders:

 Ditet Temat  
Dita 1:

Teknikat e ndertimit te filmit

Aktivitetet:

Historia e filmit

Si te ndertohet nje storie

Komponentet kryesore te nje filmit

Rezultatet e dites:

Koncept si do te duket nje film

Te njoftohemi me platformen edituese per ndertimin e filmave

 

 
Dita 2:

Platforma Edituese

Aktivitetet:

Njoftimi me platformen edituese per zhvillimin e filmit. Ambientimi me veglat e punes per film making.

Rezultatet e dites:

Krijimi i nje projekti, nga Fillimi deri ne Fund

Efektet dhe permiresimi i ngjyrave

Si te shtojme zera ne video

Si te shtojme foto

Efekte te tranzicionit

 
Dita 3:

Pregaditja e materialeve per zhvillimit e filmit

Aktivitetet:

Percaktimi i temes se dites

Zhvillimi i konceptit te filmit dhe parashikimi i materialeve te nevojshme per zhvillimin e filmit me temen e caktuar.

Perdorimi i kameres

 

Rezultatet e dites:

Zhvillimi i konceptit te filmit per grupet

Percaktimi per materialet e nevojshme per zhvillimin e filmin

Fotografimi, incizimi (perdorimi i kameres)

 
Dita 4:

Zhvillimi i filmit

Aktivitetet:

Punetori ne zhvillimin e filmit,

Prezentimi dhe permiresimi i filmit

Rezultatet e dites:

Filmi i edituar me muzike dhe zera ne prapavi

Zhvillimi

 
Dita 5:

Light SHOW

Aktivitetet:

Zhvillimi i LightShow – Teknike e zhvillimit te filmit


Rezultatet e dites:

Filmi i edituar duke shtuar edhe LightShow

Perveç planprogramit dhe paisjeve të cilat duhen për të mundësuar një pervojë të tillë në kuadër të organizimit përfshihet

  • Transporti në vendet e planifikuara
  • Dreka dhe pijet freskuese gjatë ditës
  • Zamra
  • Vizita ne tri lokacione

Të gjitha aktivitetet do të përfshijnë edhe hulumtimet në temat përkatëse.


Vendet janë të limituara, andaj për të rezervuar vendin plotësoni formën e regjistrimit. Pas konfirmimt të regjistrimit do të konsiderohet vendi i rezervuar.

Cmimi: 90 euro

Që të bëhesh pjesë e Spring Break në jCoders, plotëso formën e regjistrimit më poshtë:


Regjistrohu ne Spring Break