Per ne

 


Misioni jone

(ndiq videon per te kuptuar prespektiven tone)Historiku


Akademia jCoders ka për mision ndërtimin e gjeneratës së re të krijuesve, duke i ekspozuar të rinjtë nga mosha 8 vjeçare ndaj teknologjisë informative dhe krijimit të teknologjisë.

jCoders është themeluar në korrik te vitit 2015, dhe filloj punën me fëmijët e parë në nëntor të të njejtit vit,  me c’rast është institucioni i parë i akredituar nga AKK dhe MASHT i cili  filloj të ndërtoj bazën e njohurisë teknologjike për të rinjët shqipetar duke i hap dyert për fëmijët nga mosha 8. Puna e akademisë është bazë të cilën të tjerët e përcjellin. Fokusi jonë është në arsim, ekipi përbëhet nga persona të kualifikuar dhe me eksperiencë të thekësuar në programim, si dhe të aprovuar si edukator në fushën e programimit.

Akademia jCoders ka këto objektiva:

  • Pregaditjën e gjeneratave te reja me njohuri ne teknologji infomrative
  • Zhvillimin e planprogrameve te reja te cilat do të ofrojnë diversitet në mësimin e teknologjise
  • Zgjërimin e akademisë jCoders edhe në qytetet tjera, për të krijuar mundësi te barabartë për te gjithë fëmijët Kosovar.

Planprogrami i akademisë jCoders është i bazuar në projekte dhe në qasjen ‘Mëso duke punuar’ i cili lejon lulëzimin e potencialit të plotë të secilit fëmije, duke nxitë kreativitetin, punën në grup, krijimin teknologjik dhe mbi të gjitha inovacionin. Qëllimi jonë është që nxënësit t’i transfromojmë nga shfrytëzues të teknologjisë në krijues të teknologjisë, duke zhvilluar edhe më tej kreativitetin e tyre.

Për më shumë informata mbi planprogramin klikoni ne linkun 8-15 dhe 15-18

Qëlimi jonë është që t’i aftësojmë femijet dhe te rinjet t’i sjellin idetë e tyre në jetë duke u zhvilluar shkathësite thelbësore të shekullit 21.Sukseset tona: 

  1. Suksesi i nxënësve të jCoders ka sjell shumë cmime: Njëri nga cmimet më eminente – tre nxënes tonë janë fitues të cmimit prestigjioz Albanian ICT Awards 2016
  2. jCoders ka planprogram 3 vjecar të ndarë në module, module këto të cilat mundesojnë eksperiencë praktike e cila garanton zhvillimin e aftësive dhe përgaditjën e nxënësve tonë për profesionet e së nesërmës
  3. Akademia jCoders është organizuese e garës më të madhe me gjithësejt 6 Hackathona – me më shumë se 300 pjesëmarrës për Hackathon.
  4. Akademia jCoders fitoj medalën e artë në Londër, gjate Samitit te Ballkanit perëndimor, me produktin Labbox si zgjidhje inovative me karakter edukativo-teknologjik.
  5. Akademia jCoders ka me shumë se 700 nxënës të cilët në vazhdimësi ndjekin mësimet në fushën e teknologjisë përmes planprogrameve tona.
  6. Akademia jCoders është funksionale në Prishtinë, Gjilan, Mitrovicë, Tiranë dhe tashmë edhe në Prizren dhe Pejë

 

Për të pranuar informata mbi punën e tonë dhe të nxënësve tonë, abonohuni ne listën e komunitetit tone